Pergo helpt Bongo-winkels te transformeren

donderdag 18 februari 2016

Bongo maakt van elke gelegenheid om cadeaus te geven een ware belevenis. Met keuze uit meer dan zeventig verschillende cadeaubonnen voor belevenissen vind je altijd het perfecte cadeau. Aan het einde van 2015 werden alle Bongo-winkels in België uitgebreid verbouwd en gemoderniseerd. Klanten worden nu verwelkomd in een avontuurlijk Bongo-universum, compleet met commerciële vinylvloeren van Pergo.

Winkels die eerder opvielen door een minimalistische stijl, bieden nu een warme ambiance met kleuraccenten. “Ons nieuwste winkelconcept draait om het creëren van een emotionele ervaring voor onze klanten. Het is leuk om Bongo-cadeaubonnen te geven en te ontvangen! We wilden dit graag aanvullen met een warmere uitstraling. Daarnaast bleek uit feedback van ons personeel dat het onderhouden van de vloer van gegoten hars erg arbeidsintensief was. Het alternatief was een vloer die er niet alleen goed uitziet, maar ook gemakkelijk in het onderhoud is. We vonden deze bij Pergo”, aldus Rebecca DeWinter, Shops Manager Benelux bij Bongo.

Ons nieuwste winkelconcept draait om het creëren van een emotionele ervaring voor onze klanten. Het is leuk om Bongo-cadeaubonnen te geven en te ontvangen! We wilden dit graag aanvullen met een warmere uitstralingPergo: een natuurlijk uiterlijk

“We hebben conceptideeën en de implementatie van het moderniseringsproject besproken met het interieurontwerpteam van Plan ID, een shopfittingexpert in Antwerpen”, vertelt Rebecca verder. “Zij introduceerden dit nieuwe concept op basis van visuele onderdelen die de Bongo-universums ‘wellness’ en ‘actie’ vertegenwoordigen, waaronder deze mooie vinylvloer met een authentiek houten uiterlijk. Zodra we deze Pergo-vloeren zagen, waren we verkocht! De kleur en structuur van Pergo natuur eik pasten perfect bij het ontwerp en het natuurlijke uiterlijk dat we zochten.”

“Naast het creëren van de uitstraling die we in ons hoofd hadden, waren deze vinylvloeren ook bijzonder geschikt voor onze winkels. Ze zijn niet alleen heel makkelijk schoon te houden, ze zijn ook zeer goed bestand tegen vuil, vlekken en krassen.”

Hoogste kwaliteit en duurzaamheid

“Een ander voordeel is de gemakkelijke installatie”, voegt Idriss Kandil, General Manager bij PLAN ID toe. “In verband met de strakke deadline was er geen tijd om de oude vloer te verwijderen. Dankzij het gemakkelijke kliksysteem van Pergo konden we eenvoudig de nieuwe vloer over de bestaande vloer heen installeren. Dankzij het ultradunne profiel van de Pergo-vinylvloer waren er geen problemen met hoogteverschillen in de twaalf Bongo-winkels. Dit was vooral belangrijk voor de winkels die zich bevinden in een winkelcentrum.”

In verband met de strakke deadline was er geen tijd om de oude vloer te verwijderen. Dankzij het gemakkelijke kliksysteem van Pergo konden we eenvoudig de nieuwe vloer over de bestaande vloer heen installeren“Het werken met de mensen bij Pergo beviel ons ook goed”, concludeert Idriss. “We zijn verschillende keren bijeengekomen om het project te bespreken en kwamen zo met de beste oplossing. Pergo adviseerde ons, voorzag ons van stalen en overtuigde ons van de stabiliteit van zijn los gelegde vloeren in zijn laboratorium. Nadat we de hoge kwaliteit en duurzaamheid van Pergo-vloeren hadden gezien, waren we zeker van onze keuze.”

“Wat vinden ons personeel en onze klanten van deze nieuwe look? Het is een succes! Onze klanten vinden het geweldig en ons personeel had niet tevredener kunnen zijn met het eindresultaat. Ze werken met meer plezier dan ooit in onze winkels en zijn zeer enthousiast over hoe gemakkelijk het is om deze vloeren schoon te houden. Het is bijna net zo goed als een Bongo-cadeaubon krijgen”, lacht Rebecca.

Meer informatie

Meer weten over de commerciële vloeren van Pergo? Neem contact met ons op voor meer informatie of een gratis offerte.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief voor al het laatste nieuws, casestudy's, innovaties en inspiraties van Pergo.

Aanmelden

Neem contact met ons op: