Trend: groen wonen

donderdag 25 juni 2015

Elke zes maanden verzamelt Katrien De Vlieger van Pergo's research and design afdeling al haar indrukken en invloeden van design beurzen, Pinterest activiteiten en het dagelijks leven, in een uitgebreid trendrapport. Een van die trends is heel duidelijk:  dichtbij de natuur zijn.

Onvolkomenheden, authenticiteit in kleuren, texturen en vormen van de natuur inspireren ontwerpers nog steeds. Goed gekozen materialen en producten geven een gevoel van “dichtbij de natuur staan” en robuustheid.

De Natuur is een van de belangrijkste bronnen van inspiratie in het interieur.

De combinatie van materialen en organische tinten leidt tot een frisse en ontspannen atmosfeer die onze zintuigen prikkelt, terwijl ze tegelijk energie en een gevoel van welzijn verspreiden. We worden omringd door Moeder Natuur. De uitbundigheid en rijkdom van de plantenwereld wordt overgedragen aan de decoratieve oppervlakken, en verschaft ze veel persoonlijkheid. De door planten, rotsformaties en landschappen geïnspireerde natuurlijke elementen en motieven brengen de Natuur naar de ruimtes binnenshuis.

Door het gebruik van deze hulpbronnen, de motiefkeuze, kleurenschema's en texturen, benut de wereld van het binnenhuisarchitectuur nieuwe bronnen van inspiratie, en biedt de mogelijkheid tot het creëren van ontspannen, harmonieuze omgevingen in harmonie met de ruimte die ons omringt.

Meer weten?

Wij kunnen u helpen het ontwerp en de duurzaamheidstandaard te verwezenlijken die u voor uw projecten heeft opgesteld. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Nieuwsbrief

Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, referenties, innovaties en inspiraties door Pergo.

Abonneren

Neem contact met ons op: