Hoort u iets - Een droom van een hotelkamer

dinsdag 29 maart 2016

U denkt misschien dat een hotel als thuis moet aanvoelen, maar in werkelijkheid wilt u vast niet alle aspecten van uw huis met u meenemen. De kamer moet natuurlijk wel net zo behaaglijk en comfortabel zijn. Maar stel dat u in een oud huis woont, wilt u dan ook alle geluiden die daarbij horen in uw hotelkamer ervaren? Verwarmingsbuizen die zich uitzetten en weer krimpen, de krakende vloeren en traptreden die de vertrouwde soundtrack van uw huis vormen.

Een van de belangrijkste voorwaarden voor een goede nachtrust is stilte. Het spreekt dus voor zich dat de geluidsisolatie in orde moet zijn.Gratis whitepaper: Pergo HotelEen van de belangrijkste voorwaarden voor een goede nachtrust is stilte. Het leven van een reiziger is al rommelig genoeg. Dit geldt zeker voor reizigers die zich in een nieuwe of onbekende stad proberen te oriënteren. Als er op een dag van alles moet worden uitgezocht, van taal tot eten, routes, tijdzones, internettoegang enzovoort, moet er tijdens rustperiodes zo min mogelijk afleiding zijn.

Het spreekt dus voor zich dat de geluidsisolatie in orde moet zijn. Als u hier geen rekening mee houdt, zult u uw reputatie op TripAdvisor met donderend geraas in elkaar zien storten. Elke vorm van geluid is hinderend. Voor iemand die wil slapen, is stilte het hoogste goed. Deze rust kan helaas van alle kanten worden verstoord.

Geluiden kunnen overal vandaan komen. Daarom moet er geluidsisolatie worden aangebracht tussen kamers onderling en moeten ook geluiden van de gang en van buiten worden geweerd. Er bestaan specifieke technische beoordelingsklassen voor muur- en deurcomponenten plus de beglazing van de kamer die helpen bij het minimaliseren van storende geluiden uit al deze richtingen.

Ook met geluiden die van boven of onder kunnen komen, moet rekening worden gehouden. De akoestiek binnen een kamer kan grotendeels worden geregeld met absorberende materialen zoals gordijnen, jaloezieën, schilderijen, stoffering, kleden en beddengoed, maar de geluidsoverdracht tussen kamers is een stuk problematischer. Harde vloeren zien er mooi uit, slijten langzaam en zijn zeer hygiënisch, maar zijn ook een teken aan de wand, de vloer, of aan het plafond boven u als het over geluidsoverlast gaat. Denk aan het gestamp, geschuifel of getik van de schoenen van uw buren. Het gepiep en gekras van meubels die worden verschoven. Al deze geluiden verstoren uw schoonheidsslaapje.

De ondervloeren van Pergo beschikken over bewezen kwaliteiten die de overdracht van geluiden uit de gang en aangrenzende kamers tegengaan. Bij uitgebreide tests in scenario's met en zonder ondervloer onder strikt gereguleerde laboratoriumomstandigheden is een afname van de geluidsverspreiding aangetoond. Neem bijvoorbeeld vinyl. Met de ondervloer van Pergo stijgt de index voor de absorptie van impactgeluiden van 4 dB naar 18 dB. Dit betekent een aanzienlijke verbetering in de hoeveelheid geluid die door de ondervloer wordt geabsorbeerd.

Slaap lekker!

Meer informatie

Meer weten over de commerciële vloeren van Pergo? Neem contact met ons op voor meer informatie of een gratis offerte.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief voor al het laatste nieuws, casestudy's, innovaties en inspiraties van Pergo.

Aanmelden

Neem contact met ons op: