Pomme D'Or: Hout als basis voor klassieke sfeer

maandag 13 juli 2015

De eigenaar van La Pomme d'Or in Oudenaarde wilde dat het hotel grondig gerenoveerd zou worden, met respect voor de rustige, klassieke sfeer. MD Interior heeft het hotel op het peil van hedendaagse voorschriften en wensen gebracht en voor een eigentijdse en warme uitstraling gezorgd. Projectvloeren van Pergo met het realistische aanzicht van hout vormen letterlijk de basis.

Willy Naessens wilde het pand een nieuwe, frisse uitstraling geven. Daarop hebben we materialen en de partners uitgezocht.


La Pomme d'Or is een oude Vlaamse uitspanning uit de vijftiende eeuw, gesitueerd in het hart van Oudenaarde. Nadat het pand afgelopen decennia als hotel verschillende eigenaren kende, werd het gekocht door Willy Naessens. In de loop der jaren waren aan het hotel kleine werkzaamheden verricht, maar Naessens vond het tijd voor een grondige renovatie. "Hij wilde het pand een nieuwe, frisse uitstraling geven, waarbij met name de kamers en badkamers moesten worden aangepakt", vertelt architect Delphine Maes van MD Interior. "We hebben ook de gemeenschappelijke ruimten meegenomen en het hele hotel aangepast aan de huidige brandweervoorschriften en wettelijke eisen."

Hedendaags klassiek

Bij de renovatie is de constructie van het pand vernieuwd waar nodig. Alle badkamers zijn volledig vernieuwd en voorzien van eigentijdse materialen; de badkamervloeren zijn afgewerkt met gelijmde vinyltegels. De kamers zijn onder meer voorzien van een nieuw verwarmings- en ventilatiesysteem. In het gehele hotel is nieuwe vloerbekleding (parket en tapijt) geïnstalleerd."De stijl van de kamers en badkamers moest in overeenstemming blijven met die van het gebouw", vertelt Maes. "Daarom hebben we naar een oplossing gezocht die in het verlengde ligt van de stijl van het pand, maar toch een hedendaagse uitstraling heeft." Het architectenbureau heeft het pand volledig opgemeten, zodat ontwerpvoorstellen in 3D-simulaties konden worden uitgewerkt. MD Interior maakte voorstellen met verschillende accenten in de stijl, zodat de opdrachtgever makkelijk de gewenste 'look and feel' kon kiezen. "Daarop hebben we materialen en de partners uitgezocht."

Naessens had goede ervaringen met Unilin en we hebben toen in de toonzaal het hele assortiment bekeken.


Dat betekende bijvoorbeeld de keuze voor een gebloemd behang in plaats van strak schilderwerk of een effen behang, de toepassing van houten lambrizering en de keuze voor vloeren met een houtuitstraling. "Eerder was in sommige kamers tapijt geplaatst en in andere parket", vertelt Maes. "Met het oog op een klassieke en warme uitstraling hebben we voorgesteld om overal een parketuitstraling te realiseren. Naessens had goede ervaringen met Unilin en we hebben toen in de toonzaal het hele assortiment bekeken. Pergo leek ons de perfecte oplossing voor dit project." Gekozen is voor het dessin Mansion Eiken, een klassieke laminaatvloer in planken met groef. De vloer heeft een voelbare, rustieke structuur - inclusief 'barsten' - die door een zijdematte afwerking wordt geaccentueerd. In de badkamers is Pergo-vinyl met een leisteendessin gebruikt. De laminaatvloeren zijn zwevend geïnstalleerd in combinatie met een geluiddempende ondervloer. De gehele renovatie is in hoog tempo uitgevoerd. "Er waren heel strikte data vastgesteld. Er zijn goede afspraken vooraf gemaakt en het hele proces is strak gecoördineerd verlopen", vertelt Maes. "Het hotel was slechts drie maanden gesloten."

Ontdek meer

Wilt u ontdekken wat Pergo te bieden heeft voor uw bouw- of verbouwproject? Contacteer ons , vrijblijvend, voor op maat gemaakt advies voor uw project.

Nieuwsbrief

Abonneer u op onze nieuwsbrief voor de laatste nieuwtjes, referenties, ontwikkelingen en inspiratie bij Pergo.

Inschrijven

Volg ons: