Interview – Oke Nollet, Design Director bij Pergo

dinsdag 29 maart 2016

Oke Nollet is Design Director bij Pergo. Ze reist de wereld rond op zoek naar trends in design en vertaalt deze naar de Pergo vloercollecties.

Gratis whitepaper: Pergo HotelHoe ziet de markt er momenteel uit?

We zien twee brede consumententrends. Er is de nostalgische groep die vakmanschap, authenticiteit, echt hout en steen waardeert. En er is de groep die houdt van een soort futuristische versie van het verleden. Deze consumenten accepteren imitatie. Sterker nog, ze vinden imitatie geweldig. Ze voelen zich aangetrokken tot traditionele materialen, maar willen de superieure prestaties die technologisch geavanceerde producten bieden. Ik noem het ook wel “faux bois”. Deze trend borduurt voort op het idee van imitatiebont in de mode.

Wat zijn de voornaamste interieurtrends die u momenteel tegenkomt?

De voornaamste trend is perfectie vs. imperfectie. Dit komt overal terug, onder andere in de mode, architectuur en in interieurontwerpen.

Tegenwoordig houdt perfectie een zekere soberheid in die tegelijkertijd stijl en elegantie uitstraalt. Daarom is Scandinavisch design weer helemaal terug. Daarnaast omarmen we ook imperfectie. Houten vloeren mogen dus barsten en afwijkingen vertonen. Deze natuurlijke afwijkingen geven een interieur een gevoel van warmte en nonchalance.

Wat kleuren betreft, zet de mode de toon. Er zullen warmere oranje- en bruintinten worden gebruikt om te contrasteren met het alomtegenwoordige zwarte meubilair. Toch zullen ook grijze vloeren veelvuldig worden gebruikt. Deze vormen de perfecte combinatie met trendy stijlen als het nieuw leven ingeblazen Memphis. Nu onze levens steeds sneller gaan, willen we in contact blijven met de natuur. Op het gebied van materialen uit dit zich in een ontwikkeling richting een meer op bloemen en planten geïnspireerd design met botanische prints en veel planten in onze interieurs.

Hoe vertaalt u deze trends naar Pergo- ontwerpen?

We hebben een in-house designteam dat zich specifiek bezighoudt met globale designtrends en hoe we deze op verschillende plaatsen kunnen toepassen, bijvoorbeeld in de hotelsector, de retailsector of de zorgsector. We kunnen vrij snel inspelen op ontwikkelingen, dus we kijken ongeveer 12 maanden vooruit. We wilden bijvoorbeeld dennenhout gebruiken om een Scandinavische look te creëren, maar de zachtheid van dit houttype maakt het ongeschikt als vloermateriaal. Stelt u zich eens voor wat hoge hakken met zo'n vloer zouden doen! Daarom hebben we patronen van echte Noorse dennenplanken overgezet op een superstevig laminaatalternatief. Het resultaat is het perfecte, natuurlijk ogende geborsteld wit dennen dat deel uitmaakt van onze nieuwe Sensations-lijn.

Meer informatie

Meer weten over de commerciële vloeren van Pergo? Neem contact met ons op voor meer informatie of een gratis offerte.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief voor al het laatste nieuws, casestudy's, innovaties en inspiraties van Pergo.

Aanmelden

Neem contact met ons op: