Pergo presenteert: nieuwe collectie luxevinylvloeren

donderdag 20 augustus 2015

Jarenlange investeringen in onderzoek en ontwikkeling zorgden ervoor dat deze vinylvloeren nauwelijks nog te onderscheiden vallen van natuurlijke houten of stenen vloeren. En dankzij het werk van Pergo’s gedreven designteam vormen de planken en tegels het perfecte antwoord op de huidige trends in architectuur en interieurdesign.

“Voor deze nieuwe collectie spaarden we kosten nog moeite”, vertelt Oke Nollet, Design Director bij Pergo. “Van Milaan tot Parijs: samen met mijn team houd ik continu de vinger aan de pols van de wereld van interieurdesign. De trends die we oppikken – op internationale beurzen, in toonaangevende publicaties en via onze uitstekende contacten met architecten en designprofessionals – vormen dan ook de rode draad doorheen onze collecties.”

Ook dit seizoen weer vertaalt deze toewijding zich in een reeks verfrissende prints en designs. Iedereen die een trendy toets aan zijn interieur wil toevoegen, vindt zijn gading in de commerciële vinylcollectie van Pergo. Van de immense populariteit van hout tot de moderne en strakke look van steen of industriële materialen: voor elk wat wils.

Hout is overal

Met zijn natuurgetrouwe houtimitaties biedt Pergo een betaalbaar en onderhoudsvriendelijk alternatief voor authentieke, massieve parketvloeren. Tussen de nieuwe vinylreeksen vind je naast populaire zachthoutdesigns, zoals de stijlvolle ‘Lichte grijze chalet den’, ook tijdloze eikenprints zoals de ‘Klassieke natuur eik’.

Hout is een absolute evergreen in de interieurwereld. Maar vandaag meer dan ooit is hout het materiaal bij uitstek voor al wie mikt op een natuurlijk en harmonieus interieur.“Hout is een absolute evergreen in de interieurwereld. Maar vandaag meer dan ooit is hout het materiaal bij uitstek voor al wie mikt op een natuurlijk en harmonieus interieur”, legt Oke uit. “Onder invloed van Scandinavische ontwerpers maakt zachthout momenteel een heuse opmars. Desondanks blijft eik nog steeds de meest gebruikte houtsoort. Wat wel nieuw is, is de trend om eik te combineren met krachtige kleurtonen zoals zwart en rood.”

Dichter bij de natuur

Naast deze uitgesproken voorkeur voor hout ziet Pergo over het algemeen ook steeds vaker natuurlijke materialen en prints opduiken. “De combinatie van organische materialen en tinten creëert een verfrissende en ontspannen sfeer. Met de juiste mix prikkelt een interieur je zintuigen. Het geeft je extra energie en bevordert een behaaglijk gevoel”, licht Oke toe.

Deze hernieuwde liefde voor de natuur is de drijvende kracht achter twee specifieke trends. De eerste, een nadruk op de puurheid van texturen en kleuren, inspireerde Pergo bij het ontwerpen van de ‘Gouden natuur eik’- en ‘Lichte natuur eik’-vloeren. Beide prints gaan terug naar de basics. Sporen van intensieve bewerking en vernis ruimen plaats om de houtprints in hun puurste, rauwe vorm te laten schitteren.

Een tweede trend die nauw aansluit bij deze ‘groene’ visie is de toenemende populariteit van vakmanschap en robuuste materialen. Met de ‘Moderne koffie eik’ en ‘Grijze erfgoed eik’ slaagt Pergo er nog maar eens in om een trend te bevatten in prachtige vinylvloeren. Een extra-matte afwerking, een authentieke look dankzij diepe groeven aan alle zijden van de planken: met deze vinylvloeren haal je de authentieke finesse van een timmerman in huis.

Industriële materialen

“Beton, metaal, marmer, leisteen … invloedrijke designers zetten al een tijdje de toon met het gebruik van industriële materialen. Een trend die zich trouwens niet tot vloeren alleen beperkt. Meubels, accentmuren, of zelf tafelservies: de mogelijkheden zijn quasi onbeperkt”, gaat Oke verder.

In tegenstelling tot de houtimitaties die steeds in plankvorm verkocht worden, produceert Pergo zijn steenprints op tegelformaat. De ‘Lichte beton’-vinyltegels geven je interieur bijvoorbeeld een moderne strakke look die normaal enkel weggelegd is voor ruime, maar kostelijke industriële lofts. De ‘Grijze scivaro leisteen’, met zijn realistische leisteenprint, ademt dan weer grandeur en is ideaal voor wie zijn keuken wil onderdompelen in hedendaags design.

Geen compromissen op het vlak van betrouwbaarheid

Voor Pergo gaat een scherpe focus op design en een unieke, natuurlijke look hand in hand met uitgebreide aandacht voor de betrouwbaarheid van zijn vloeren. Het nieuwe, gepatenteerde PerfectFold V-kliksysteem garandeert maximale stabiliteit. Planken of tegels horizontaal of verticaal invoegen? Je kiest zelf hoe je te werk gaat en kan steeds vertrouwen op een snelle en eenvoudige plaatsing. Een extra-beschermende toplaag geeft de vinylvloeren van Pergo een perfect afgesloten oppervlak. Dit maakt de planken en tegels niet alleen makkelijker te onderhouden, maar geeft ook bijkomende bescherming tegen krassen, vuil en vlekken.

De roots van Pergo liggen in de projectmarkt – denk bijvoorbeeld aan hotel- en winkelvloeren. Voortbouwend op deze traditie zijn alle Pergo-vloeren beschikbaar in twee verschillende duurzaamheidsklassen. Enerzijds heb je de Optimum-vloeren (klasse 33). Deze zijn ontworpen voor zwaar gebruik en opgewassen tegen de vele voeten die een kantoor of hall over de vloer krijgt. Anderzijds bieden de Premium-vloeren (klasse 32) een lichter, maar nog steeds erg duurzaam alternatief voor minder intensief gebruikte ruimtes zoals livings of slaapkamers. Het type vloer stem je eenvoudig af op de specifieke ruimte waarin ze geplaatst wordt. Zo bespaar je aanzienlijk op je budget, zonder in te boeten op duurzaamheid of esthetisch vlak.

Nieuwsbrief

Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, referenties, innovaties en inspiraties door Pergo.

Abonneren

Neem contact met ons op: