OFFICIEEL: Pergo richt pijlen op de professionele markt

woensdag 1 oktober 2014

Pergo, een toonaangevende speler in de markt van designvloeren, kondigt aan dat het zich voortaan louter op de professionele markt zal richten. Een logische keuze aangezien het brede en innovatieve aanbod van duurzame en eenvoudig te plaatsen vloeren perfect aansluit bij de hoge eisen van architecten en plaatsers.

Sinds Pergo in 1977 als eerste laminaaatvloeren op de markt bracht, bleef het bedrijf hun aanbod continu verbeteren. Een innovatieve aanpak resulteerde in een ruime keuze aan laminaat- en – sinds kort – ook parket- en vinylvloeren. Door in 2012 de krachten te bundelen met de UNILIN-groep, beschikt Pergo vandaag zonder meer over het breedste aanbod op de markt. Met deze uitgebreide knowhow en ervaring wil Pergo zich voortaan specifiek focussen op de professionele markt.

Verschillende gradaties in duurzaamheid

In een professionele omgeving – winkelruimtes, hotels, ziekenhuizen, enzovoort – moet een vloer aan uitzonderlijke eisen voldoen. Alle designs van de Pergo laminaatvloeren zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen, geschikt voor gebruiksklassen 32, 33 en 34, van licht tot intensief commercieel gebruik. Dankzij dit ‘box concept’ kunnen architecten of aannemers de laminaatvloeren doorheen het hele gebouw gebruiken, ongeacht de vereisten van een bepaalde ruimte.

Een voorbeeld? In een hotellobby is een stevige vloer uit gebruiksklasse 34 aangewezen. De vloeren in hotelkamers krijgen het doorgaans minder hard te verduren. Daar kan dezelfde vloer, maar dan uit de minder hoge gebruiksklasse 32 volstaan. Dankzij Pergo merkt een hotelgast niets van dit verschil.

Origineel en eenvoudig te plaatsen

Pergo biedt professionals de mogelijkheid om elk vloerdesign volledig aan te passen aan hun eigen ontwerp. Hierdoor kunnen ze exact die look en feel creëren waar ze op mikken, zonder daarbij compromissen te moeten sluiten op het vlak van duurzaamheid. Het uitzonderlijke gebruiksgemak van de Pergo-vloeren is de kers op de taart. Dankzij het gepatenteerde PerfectFold 3.0 kliksysteem, plaats je probleemloos en in geen tijd een mooi afgewerkte vloer.

Chris Lievens, Project Sales Manager bij Pergo, geeft uitleg bij de keuze van Pergo om zich toe te leggen op de professionele markt:

Pergo combineert een neus voor design, innovatie, kwaliteit en service met superieure productietechnologie. Bouw- en interieurprofessionals kunnen blindelings vertrouwen op onze unieke vloersystemen. We maken het verschil met innovaties zoals de TitanX Advanced. Deze gepatenteerde, meerlagige laminaatstructuur geeft vloeren een opmerkelijk betere kras-, impact- en slijtweerstand. De extra bestendige oppervlaktelaag van onze Optimum-vinylvloeren is dan weer specifiek geschikt voor intensief gebruik. Deze technologieën tonen aan hoe we met onze vloeren steeds de hoogste kwaliteitsstandaarden nastreven.

Een nieuwe website, op maat van architecten

De nieuwe website van Pergo – pro.pergo.be – biedt architecten alles wat ze nodig hebben om hun project op de rails te krijgen. Ze vinden er inspiratie, technische specificaties en info over waarborgen, maar ook duiding over ecologische voordelen en certificaten. De website kreeg een responsief design, waardoor ze geschikt is voor gebruik op eender welk toestel. Zo kan de architect wanneer hij maar wil probleemloos de designs en karakteristieken van de verschillende Pergovloeren vergelijken.

Over UNILIN

UNILIN produceert laminaatvloeren, samengestelde parketvloeren en luxevinylvloeren onder de merken Quick-Step en Pergo, naast panelen op houtbasis (spaanplaat, MDF), sierpanelen, daksystemen en isolatieplaten. UNILIN telt wereldwijd 5400 werknemers op 21 productiesites . UNILIN noteerde in 2013 een omzet van 1,4 miljard euro en maakt deel uit van de internationaal beursgenoteerde groep Mohawk (NYSE: MHK).

Nieuwsbrief

Schrijf in op onze nieuwsbrief voor al het laatste Pergo nieuws, innovaties, inspiratie en referenties.

Schrijf in

Social media: