Toekomstperspectief

dinsdag 29 maart 2016

Aankoopbeslissingen worden steeds vaker gestuurd door de milieubeloften die leveranciers doen. Laten we de langetermijnvisie van Pergo eens onder de loep nemen.

Milieuvraagstukken wegen steeds zwaarder nu we ons beginnen te realiseren hoe kwetsbaar onze planeet is. Wie let er tegenwoordig niet op de aanwezigheid van kunstmatige toevoegingen in het voedsel dat we eten of op de algemene ecologische beloften die een merk doet? Ook hotelgasten vinden dergelijke zaken belangrijk. Ze willen weten welke sociale verantwoordelijkheden er worden genomen door het bedrijf dat het hotel uitbaat.

Gratis whitepaper: Pergo HotelDe reismanagers van grote bedrijven gaan niet akkoord met boekingen bij hotels die niet voldoen aan de eigen minimale bedrijfsvereisten voor recycling en afvalmanagement, hergebruik, lokaal inkopen, de milieuvriendelijkheid van schoonmaakmiddelen en vergelijkbare criteria. Aan de hand van deze factoren wordt bepaald of uw hotel op het voorkeurslijstje terechtkomt bij bedrijven die elk jaar goed zijn voor duizenden hotelkamerboekingen. Op een meer individueel niveau controleren gasten die aan hun gezondheid denken of er in een hotel hypoallergene kussens beschikbaar zijn en of er tapijt of parket op de vloer ligt.

Als we het over milieuvriendelijke producten hebben, zijn producten die levenslang meegaan de beste optie. Stenen producten zijn hiervan een goed voorbeeld. Iets als een marmeren badkuip hoeft nooit te worden vervangen. Afgezien van de milieubelasting die de fabricage en installatie met zich meebrengen, is het een volmaakt duurzaam product. Dankzij de kwaliteitscriteria waar Pergo zich hard voor maakt, kan er op de meeste producten van het bedrijf een vergelijkbare levenslange garantie worden gegeven. Hieruit blijkt niet alleen een hoge mate van vertrouwen in de eigen producten, maar ook een toewijding aan een duurzame toekomst.

Een andere toezegging die Pergo heeft gedaan, is om alleen hout te gebruiken dat wordt gewonnen uit duurzame bossen met FSC- of PEFC-certificering. Voor elke gekapte boom wordt een nieuwe boom geplant, waardoor CO2-uitstoot op natuurlijke wijze in de houten vloeren wordt opgeslagen. Hoe ideaal wilt u het hebben?

Tino Mulle, hoofd duurzaamheid bij Pergo

Hoe kijkt Pergo tegen duurzaamheid aan?

We hebben een speciale afdeling die zich bezighoudt met alle aspecten van duurzaamheid. Dit is vrij uniek in onze branche. Deze afdeling stelt ons in staat aanzienlijke veranderingen door te voeren op het gebied van duurzaamheid, bijvoorbeeld door een vrijwel energieneutrale productiecyclus te ontwikkelen voor ons lamineringsproces. Bijna alle benodigde warmte wordt opgewekt door verbranding van afvalproducten die tijdens het proces zelf zijn ontstaan.

In veel sectoren, zoals de elektronicabranche, worden producten gemaakt die al snel verouderd raken zodat klanten steeds weer nieuwe producten kopen. Waarom kiest Pergo ervoor om producten te maken die zo lang meegaan?

Veroudering maakt geen deel uit van onze strategie. We willen juist uitblinken op het gebied van duurzaamheid omdat we ervan overtuigd zijn dat de lange levensduur van onze producten ons allen uiteindelijk ten goede komt. We groeien liever als bedrijf doordat onze klanten tevreden zijn en ons bij anderen aanbevelen.

Hoe belangrijk zijn de diverse duurzaamheidscertificeringen?

De certificeringen, zoals LEED, FSC, Nordic Swan en PEFC, zijn belangrijk, maar zorgen inmiddels ook voor verwarring omdat het er zo veel zijn. Nog even en we moeten langere planken gaan produceren om alle logo's te kunnen vermelden. We werken momenteel aan de ontwikkeling van één nieuw label dat duurzaamheid duidelijker moet maken voor consumenten.

Meer informatie

Meer weten over de commerciële vloeren van Pergo? Neem contact met ons op voor meer informatie of een gratis offerte.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief voor al het laatste nieuws, casestudy's, innovaties en inspiraties van Pergo.

Aanmelden

Neem contact met ons op: