Dennehout en Scandinavisch design

woensdag 6 januari 2016

Scandinavisch design, met den als favoriete houtsoort, blijft erg populair. Het is dan ook geen toeval dat ‘Brushed white pine’ één van de meest opvallende designs is in onze nieuwe Sensation laminaatcollectie.

Ik was met vakantie in Noorwegen, en de wanden van mijn chalet waren bekleed met geborsteld dennenhout. Ik vond het prachtig! Dennenhout is erg zacht en trekt stof aan, waardoor je het moeilijk kan gebruiken voor vloeren.Oke Nollet, design director bij Pergo, vertelt het verhaal achter de dennen vloer:

“Ik was met vakantie in Noorwegen, en de wanden van mijn chalet waren bekleed met geborsteld dennenhout. Ik vond het prachtig! Dennenhout is erg zacht en trekt stof aan, waardoor je het moeilijk kan gebruiken voor vloeren. Ik wilde een alternatief creëren voor geborsteld zachthout, maar dan in laminaat, perfect voor vloerbedekking. Ik besloot om contact op te nemen met een plaatselijke houthandel, koos zorgvuldig een aantal originele houten planken uit en stuurde ze naar België. Ons R&D-team verwerkte deze originelen om prototypes te maken met een goede balans qua kleur, structuur en vormgeving. Het uiteindelijke doel was om een perfecte, natuurlijk ogende dennen vloer te creëren. Maar echte dennen vloeren raken snel beschadigd, terwijl de laminaatvariant in de Sensation-lijn van Pergo het eindelijk mogelijk maakt om ook in drukke ruimtes een grenen vloer te leggen. Zonder gevaar voor beschadigingen, bijvoorbeeld door hoge hakken.”

Waterbestendig

Sensation combineert exclusieve, natuurlijke designs met de typische duurzaamheid van Pergo. De laminaatlijn kreeg een volledig afgesloten, waterbestendig oppervlak en een PerfectFold™- legsysteem voor een snelle en eenvoudige installatie.

Pergo Sensation is beschikbaar voor resedientiële en commerciële toepassingen vanaf januari 2016. Contacteer ons voor meer info.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief voor al het laatste nieuws, casestudy's, innovaties en inspiraties van Pergo.

Aanmelden

Neem contact met ons op: