Welke prijs betaalt u voor een goede nachtrust?

dinsdag 29 maart 2016

Hoe hebt u geslapen? Dit is een vraag die iedere hotelier zijn of haar gasten zou moeten stellen. Slaap is immers het primaire “product” dat hotels aanbieden.

Wat het antwoord van de gasten ook is, ze realiseren zich waarschijnlijk niet dat ze zich de afgelopen nacht mogelijk aan bepaalde risico's hebben blootgesteld. We merken het niet, maar overal om ons heen, vooral in afgesloten kamers, bevinden zich schadelijke chemicaliën die door ons lichaam worden opgenomen.

Gratis whitepaper: Pergo HotelDeze vluchtige organische stoffen (VOS) zijn organische deeltjes die vanuit hun vaste staat aan de lucht “verdampen” of vervluchtigen. Deze stoffen zijn mogelijk belangrijk voor de manier waarop planten met elkaar communiceren, maar in lijm, kit en veel vinylproducten zitten VOS “verborgen” die niet alleen schadelijk kunnen zijn voor onze gezondheid, maar ook voor het milieu. Deze giftige stoffen blijven nog lang nadat de geur is vervlogen in de lucht hangen en zijn op de lange termijn door opstapeling in ons lichaam van invloed op onze gezondheid, al is onderzoek naar de effecten ervan moeilijk vanwege de lage concentraties en de langzame ontwikkeling van symptomen.

U weet vast wel hoe een nieuw douchegordijn ruikt als u het uit de verpakking haalt. En wat te denken van de geur van een nieuwe auto? Dit zijn typische geuren die iedereen kent. In huurauto's en auto's die u gloednieuw bij de dealer ophaalt, hangt vaak een plasticachtige geur die de indruk wekt van iets wat nog helemaal schoon en nooit gebruikt is. Het is een geur die wordt geassocieerd met luxe, avontuur en het verwachtingsvolle van een nieuwe ervaring. Voor auto's zal deze geur echter over niet al te lange tijd tot het verleden behoren omdat autofabrikanten er naar streven geen gebruik meer te maken van VOS, de veroorzakers van deze geur. Hoteliers die idealen van gezondheid en welzijn willen promoten, doen hetzelfde. Dit is iets wat hun gasten van ze eisen.

Hoteliers die idealen van gezondheid en welzijn willen promoten, proberen zo min mogelijk VOS te gebruikenZoals u zich kunt voorstellen, zijn er wettelijke voorschriften voor het gebruik van deze schadelijke stoffen. Omdat Pergo zich graag inzet voor een betere wereld, zijn al hun vinylvloeren gegarandeerd 100% ftalaatvrij. Daarnaast wordt er dankzij het perfect afgedichte oppervlak van het Pergo-vinyl slechts een absoluut minimum aan VOS vrijgegeven: honderd keer minder dan in de Europese regelgeving wordt voorgeschreven.

Om er zeker van te zijn dat ze hun belofte van 100% ftalaatvrije vloeren kunnen waarmaken, gebruikt Pergo geen gerecyclede vloeren. In de in 2014 geopende vinylfabriek in het Belgische Wielsbeke wordt het productieproces nauwlettend in de gaten gehouden, van de ruwe materialen tot aan het volledig afgewerkte product. Pergo gebruikt alleen ftalaatvrije weekmakers en hoopt weekmakers van biologische oorsprong tot de nieuwe standaard te maken.

Meer informatie

Meer weten over de commerciële vloeren van Pergo? Neem contact met ons op voor meer informatie of een gratis offerte.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief voor al het laatste nieuws, casestudy's, innovaties en inspiraties van Pergo.

Aanmelden

Neem contact met ons op: