ECOLOGISCH LEIDER IN HOUTEN VLOEREN VOOR COMMERCIEEL GEBRUIK

Zorg voor het mileu heeft altijd een centrale rol gespeeld bij alles wat we doen. Als bewijs van onze toewijding heeft Pergo als eerste vloerenfabrikant het officiële Nordic Ecolabel, de Groene Zwaan, verworven. Via ons moedermaatschappij UNILIN hebben Pergo-vloeren ook als eerste het Europese Ecolabel voor laminaatvloeren ontvangen, samen met andere certificaten en kwaliteitseisen.

energie-efficiënt

Energie-efficiënte
productie

Het water dat ter plaatse wordt gebruikt dient vooral voor verwarming tijdens het productieproces. Het beheer en de bescherming van waterbronnen is wereldwijd een van de hoekstenen van milieubescherming. Wij hebben verschillende maatregelen getroffen om ons waterverbruik tijdens de productie te verminderen en zo veel mogelijk afvalwater te vermijden. Daardoor kunnen wij vandaag stellen dat 97% van onze watertoevoer voor productie afkomstig is van intern gerecycleerd water.

recycleren

Zorgvuldig geselecteerde grondstoffen

Wat gewicht betreft, bestaat Pergo meerlagig parket voor meer dan 60% uit gerecycleerd materiaal. Al het afval dat tijdens het productieproces ontstaat (schuurstof, freesstof, houtafval enz.) wordt gerecycleerd. Aangezien wij de samenstelling van ons product volledig willen kunnen controleren, gebruiken wij geen gerecycleerde producten van externe oorsprong.

regelgevingen

Wij leven alle regelgevingen (en meer) na

Dankzij een strenge selectie en controle van onze producten komt slechts een absoluut minimum aan vluchtige organische stoffen (VOC's) vrij. VOC's zijn substanties die de kwaliteit van lucht binnenshuis beïnvloeden. De belangrijkste VOC voor Pergo Parket is formaldehyde. De uitstoot van formaldehyde is bij ons veel lager dan de vereisten van de strengste EU-norm.

Milieulabels

nordic swan ecolabel

Nordic Swan Ecolabel

Nordic Swan Ecolabel Pergo is de eerste vloerfabrikant die het Nordic Swan Ecolabel in ontvangst mocht nemen. Download het certificaat

PEFC logo

PEFC

PEFC gecertificeerd (Program for the Endorsement of Forest Certification schemes). Dit betekent dat al het hout in deze producten afkomstig is van duurzaam beheerde bossen. Download het certificaat

m1


M1

M1 is een Fins label voor emissieclassificatie. Download het certificaat

a+

Afsett (A+)

Afsett (A+). Afsett is een Frans certificaat voor emissievoorschriften. A+ is de hoogste categorie en staat voor een erg lage uitstoot. Download het certificaat

U

U

Dit merkteken betekent dat het product conform is met de uitstootvereisten van het Deutsches Institut für Bautechnik. Dit is een kwaliteitsvereiste om in Duitsland producten te mogen verkopen.

Top