Ons privacybeleid

Dit is het privacybeleid van 'Flooring ROW Group', hierna 'Flooring ROW Group' of 'wij' genoemd.

'Flooring ROW Group' bestaat uit de volgende bedrijven: B&M NV (Brusselsesteenweg 149b, 1785 Merchtem, België), Dynea NV (Moervaartkaai 7, 9042 Gent, België), IVC BVBA (Nijverheidslaan 29, 8580 Avelgem, België), Mohawk Europe BVBA (Politieke Gevangenenstraat 44, 8530 Harelbeke, België), Mohawk International Services BVBA (Ooigemstraat 3, 8710 Wielsbeke, België), Unilin BVBA (Ooigemstraat 3, 8710 Wielsbeke, België), Xtratherm SA (Rue Zénobe Gramme sn, 7181 Seneffe, België), Unilin s.r.o. (Tovární 1, 682 01 Vyškov, Tsjechische Republiek), Unilin ApS (Bygaden 19, Folle, 8410 Ronde, Denemarken), Unilin Finland OY (PB 57, 00811 Helsingfors, Finland), IVC France S.à.r.l. (130 Boulevard de la Liberté, 59000 Lille, Frankrijk), Unilin Flooring SAS (7 Rue du Parc de Clany, 78000 Versailles, Frankrijk), Unilin Panels SAS (7 Rue du Parc de Clagny, VERSAILLES, FR 78000, Frankrijk), Unilin Insulation SAS (Avenue Gal de Gaulle, Tour De Bureau, 93118 Rosny Sous Bois Cedex, Frankrijk), Unilin Insulation Sury SAS (Zone d'Activité Commerciale des Plaines, Rue de l'Orme, 42450 Sury Le Comtal, Frankrijk), Unilin SAS (Zone Ind. CS Bazeilles 40913, 08209 Sedan Cedex, Frankrijk), Moduleo GmbH (Reisholzer Werftstraße, 33, 40589 Düsseldorf, Duitsland]), Unilin GmbH (Eupener Strasse 213, 52066 Aachen, Duitsland), Flooring Industries Limited S.à r.l. (10b rue des Mérovingiens, ZI Bourmicht, 8070 Bertrange, Luxemburg), Xtratherm Limited (Liscarton Industrial Estate, Kells Road, Navan (Co.Meath), Ierland), International Flooring Systems S.à.r.l. (3, rue Thomas Edison, 1445 Strassen, Luxemburg), IVC Luxembourg S.à r.l. (Route de Winseler 26, 9577 Wiltz, Luxemburg), Mohawk International Holdings S.à r.l. (Rue des Mérovingiens 10, bus B, 8070 Bertrange, Luxemburg), Mohawk Operations Luxembourg S.à r.l. (10B Rue des Mérovingiens, ZI Bourmicht, 8070 Bertrange, Luxemburg), Mohawk Unilin Luxembourg S.à r.l. (10b rue des Mérovingiens, ZI Bourmicht, 8070 Bertrange, Luxemburg), Cevotrans BV (Beneluxstraat 1, 5061KD Oisterwijk, Nederland), Flooring XL B.V. (Beneluxstraat 1, 5061KD Oisterwijk, Nederland), Unilin Beheer BV (Hoogeveenenweg 28, 2913 LV Nieuwerkerk aan de IJssel, Nederland), Unilin Insulation BV (Beneluxstraat 1, bus 3, 5060 AA Oisterwijk, Nederland), Unilin Norway AS (Veritasveien 16, 1363 Hovik, Noorwegen), Unilin Poland Sp.Z.o.o. (ul. Batalionów Chłopskich 14, 83-000 Pruszcz Gdański, Polen), Unilin Spain SL (CR Nacional II, KM 644, Edif Torre D'Ara, Planta 11, 08302 Mataro, Spanje]), Pergo (Europe) AB (Box 1010, Persakersvagen 18, 231 25 Trelleborg, Zweden), IVC Group Limited (Unit 5, Westside Park, Raynesway, Derby, Verenigd Koninkrijk, GB DE21 7AZ, United Kingdom), Unilin Distribution Ltd (Unit 6 Rampart Business Park, Rampart, Newry, GB , Verenigd Koninkrijk) en Xtratherm UK Limited (Park Road Holmewood Industrial, Park Holmewood, Chesterfield, Derbyshire, GB S425UY, Verenigd Koninkrijk).

Met dit privacybeleid informeren we u over de persoonsgegevens die Flooring ROW Group verzamelt via zijn websites, contactformulieren of gegevensleveranciers, leggen we uit waarom we deze gegevens verzamelen en hoe we ze verwerken.

Dit privacybeleid moet samen gelezen worden met het cookiebeleid van Flooring ROW Group, dat u hier kunt vinden.

1. Wanneer is dit privacybeleid van toepassing?

Dit privacybeleid is van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens die Flooring ROW Group verzamelt via zijn websites, contactformulieren of gegevensleveranciers, met uitzondering van persoonsgegevens verzameld via de vacaturesites van Flooring ROW Group, waarvoor een afzonderlijk privacybeleid van toepassing is.

2. Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens?

Flooring ROW Group is verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Dat betekent dat Flooring ROW Group bepaalt voor welke doeleinden en met welke middelen uw persoonsgegevens zullen worden verwerkt.

Flooring ROW Group heeft een Functionaris voor gegevensbescherming aangesteld (Data Protection Officer of 'DPO'), die uw contactpersoon is voor alle vragen over de verwerking van uw persoonsgegevens. De contactgegevens van de DPO vindt u bij punt 13 van dit privacybeleid.

3. Welke persoonsgegevens verwerken we over u?

We verzamelen uw persoonlijke informatie op drie manieren:

3.1. Door u verstrekte informatie

Als eerste verkrijgen we uw informatie wanneer u die met ons deelt. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer u een formulier invult op onze website of op een beurs, als u een brochure of een staal aanvraagt, als u een afspraak maakt in een van onze showrooms of met een van onze dealers, als u deelneemt aan een wedstrijd, als u zich abonneert op onze nieuwsbrief, als u ingaat op een aanbod enz.

In die gevallen ontvangen we gewoonlijk informatie zoals uw naam, e-mailadres, telefoonnummer, adresgegevens (straat, huisnummer, postcode, plaats en land), geboortedatum, de datum van uw afspraak en andere persoonlijke en/of contactgegevens.

Soms vragen we om uw reacties, suggesties of andere informatie over onze websites, onze producten of diensten of onze ondernemingen.

3.2. Automatisch verkregen informatie

Wanneer u onze website bezoekt, ontvangen we gegevens van cookieleveranciers over uw activiteiten op onze website, zoals de pagina's die u bezoekt, de producten waarvoor u interesse hebt enz. Aan de hand van die informatie kunnen we u niet rechtstreeks identificeren. We kunnen dus niet te weten komen wie u bent op basis van de automatisch verkregen informatie alleen. We kunnen de automatisch verkregen informatie combineren met de door u verstrekte informatie.

Meer informatie over het gebruik van cookies door Flooring ROW Group vindt u in ons cookiebeleid.

3.3. Van derden verkregen informatie

Soms verkrijgen we uw informatie, zoals gegevens over uw bouw- of renovatieproject, van gelieerde ondernemingen of van professionele gegevensverstrekkers (bv. Bisnode, bouwbeurzen enz.). Op die manier ontvangen we gewoonlijk gegevens zoals uw naam, uw e-mailadres en uw projecten.

4. Wat is de rechtsgrond voor de verwerking van uw persoonsgegevens?

Algemeen verwerkt Flooring ROW Group uw persoonsgegevens voor diverse doeleinden, die hieronder worden toegelicht. Wat de verwerking van uw persoonsgegevens betreft, baseert Flooring ROW Group zich altijd op:

  • ofwel de toestemming die u hebt gegeven. In bepaalde gevallen (bv. bij gepersonaliseerde informatie) zullen we uw expliciete toestemming vragen. In andere gevallen kan uw toestemming gegeven worden door bijvoorbeeld een vakje hiertoe aan te vinken tijdens uw bezoek aan onze website of via een andere positieve actie waaruit uw toestemming wordt afgeleid, zoals contact met ons opnemen via een contactformulier. In dat geval hebt u steeds het recht om uw toestemming voor de toekomst in te trekken;

  • of op een andere wettelijke rechtsgrond, bijvoorbeeld als de gegevensverzameling noodzakelijk is voor het uitvoeren van een contract met u of indien de verwerking noodzakelijk is voor een wettelijke verplichting van Flooring ROW Group. In bepaalde gevallen is de verwerking van uw gegevens mogelijk ook noodzakelijk voor een gerechtvaardigd belang van Flooring ROW Group. In dat geval zullen we nagaan of uw belangen of fundamentele rechten en vrijheden zwaarder wegen dan ons gerechtvaardigd belang. Indien Flooring ROW Group uw gegevens wenst te verwerken voor doeleinden die niet overeenstemmen met de hieronder toegelichte doeleinden, zal Flooring ROW Group u hierover meer informatie verstrekken.

5. Voor welke doeleinden verwerken we uw persoonsgegevens?

5.1. Om u gepersonaliseerde informatie en promoties te bezorgen op basis van uw profiel als u hiervoor uw toestemming hebt gegeven.

We verwerken uw persoonsgegevens op basis van uw toestemming om uw deelname te beheren aan onze wedstrijden, activiteiten of andere aanbiedingen of om u gepersonaliseerde informatie of reclame toe te sturen.

Hiertoe kunnen we gegevens verwerken zoals uw naam, uw adres, uw e-mailadres, uw telefoonnummer, uw voorkeurstaal, het project of de regio waarin u interesse hebt en/of uw kredietkaart- en andere betaalgegevens.

Indien u toestemt, maken we een profiel aan op basis van uw aankoopgedrag. In dat profiel houden we rekening met uw voorkeuren en interesses, bv. wat betreft de producten die u hebt aangekocht en andere producten die u mogelijk interesseren. Op basis van de informatie verzameld in het profiel kunnen we u algemene informatie en reclame toesturen en informatie en reclame over producten die aansluiten bij uw profiel of die u mogelijk interesseren. In elke e-mail hebt u de mogelijkheid om u uit te schrijven. Bovendien kunt u steeds contact met ons opnemen over dit onderwerp (zie punt 10 van dit privacybeleid met betrekking tot uw recht om bezwaar te maken).

Afhankelijk van het specifieke geval worden deze gegevens verwerkt op basis van uw expliciete toestemming, op basis van de uitvoering van een overeenkomst waarbij u partij bent of op basis van uw verzoek om vóór de sluiting van een overeenkomst maatregelen te nemen.

5.2. Om in te gaan op uw bestellingsverzoek of om uw vragen of verzoeken te beantwoorden.

Wij verwerken uw persoonsgegevens om uw vragen of verzoeken te beantwoorden (bv. een brochure aanvragen, u een infoblad bezorgen over uw favoriete producten van Flooring ROW Group, een afspraak maken met een van onze dealers of in een van onze showrooms). Indien uw verzoek een bestelling betreft, zullen we uw persoonsgegevens verwerken om u de producten te kunnen leveren.

Hiertoe kunnen we gegevens verwerken zoals uw naam, uw bedrijfsnaam, uw e-mailadres, uw telefoonnummer, uw adres, uw correspondentie met Flooring ROW Group en alle andere persoonsgegevens die u ons verstrekt die relevant kunnen zijn om uw vraag te beantwoorden.

Afhankelijk van het specifieke geval worden deze gegevens verwerkt op basis van uw verzoek om vóór de sluiting van een overeenkomst maatregelen te nemen, op basis van de uitvoering van een overeenkomst waarbij u partij bent of op basis van het gerechtvaardigde belang van Flooring ROW Group om u te informeren over zijn activiteiten.

5.3. Om direct marketing te versturen van Flooring ROW Group

Wij verwerken uw persoonsgegevens om u op de hoogte te houden van nieuwe informatie, campagnes, promoties van onze merken en entiteiten via e-mail, sms-berichten of mail (direct marketing). Bovendien verwerken we uw persoonsgegevens om informatie te verstrekken over de kenmerken, diensten en producten van Flooring ROW Group. Deze gegevens worden verwerkt op basis van het gerechtvaardigde belang van Flooring ROW Group.

Hiertoe kunnen we persoonsgegevens verwerken zoals uw naam, e-mailadres, telefoonnummer en uw adres.

We willen u op de hoogte houden van onze producten indien u vraagt om informatie of een staal, indien u een afspraak met ons wenst te maken of indien u onze producten koopt. Wenst u geen dergelijke informatie meer te ontvangen? In elke e-mail hebt u de mogelijkheid om u uit te schrijven. Bovendien kunt u steeds contact met ons opnemen over dit onderwerp (zie punt 10 van dit privacybeleid met betrekking tot uw recht om bezwaar te maken).

5.4. Voor het technische en functionele beheer van onze websites

Wij verwerken persoonsgegevens voor het technische en functionele beheer van onze websites, om de websites te personaliseren en ervoor te zorgen dat de websites gebruiksvriendelijk zijn.

Hiertoe kunnen we gegevens verwerken zoals uw IP-adres, de pagina die u bezoekt, de browser die u gebruikt, de websites die u voordien hebt bezocht, geografische gegevens zoals uw locatie, uw voorkeurstaal en wanneer en hoe lang uw bezoek plaatsvond. We doen dit bijvoorbeeld door gebruik te maken van cookies.

Afhankelijk van het specifieke geval worden deze gegevens verwerkt op basis van uw expliciete toestemming of op basis van het gerechtvaardigde belang van Flooring ROW Group om zijn websites te verbeteren en te beschermen tegen cyberaanvallen.

6. Wie heeft toegang tot uw persoonsgegevens?

Flooring ROW Group is selectief wat betreft de partijen waaraan uw persoonsgegevens worden bekendgemaakt en kiest deze zorgvuldig. Wij zorgen altijd voor afdoende veiligheidsmaatregelen om de bescherming en vertrouwelijkheid van uw gegevens te garanderen.

In de volgende gevallen delen we uw persoonsgegevens mogelijk met derden:

  • Vendors (showrooms), verdelers en dealers van Flooring ROW Group, bv. om te garanderen dat ze contact met u kunnen opnemen om een afspraak te maken.

  • Bepaalde verwerkers die in onze naam optreden, zoals marketing- en communicatiebureaus.

  • Gelieerde ondernemingen, waaronder ons moederbedrijf Mohawk Industries Inc., en andere gelieerde ondernemingen van Flooring ROW Group.

  • Zakenpartners, zoals derden met wie we gezamenlijke promoties of programma's organiseren.

  • IT-dienstverleners die technische ondersteuning bieden

  • Aanbieders van betaaldiensten.

  • Advocaten en externe adviseurs: in bepaalde gevallen kan Flooring ROW Group uw persoonsgegevens doorgeven aan advocaten en externe adviseurs indien dat noodzakelijk is om ons advies te verstrekken of om onze rechten te verdedigen.

  • Toezichthoudende instanties: in bepaalde gevallen kan Flooring ROW Group uw persoonsgegevens doorgeven aan instanties zoals de politie of het gerecht indien we menen dat we hiertoe verplicht zijn op basis van de geldende wet- of regelgeving of op basis van een ander wettig verzoek of bevel.

  • Mogelijke kopers van de onderneming in het onwaarschijnlijke geval dat (een deel van) onze activiteiten zouden worden overgenomen door een derde.


7. Verwerkt Flooring ROW Group uw gegevens buiten de Europese Economische Ruimte ('EER')?

In bepaalde gevallen kunnen uw gegevens gedeeld worden met derden buiten de EER voor de in punt 5 hierboven beschreven doelstellingen.

In die context verbindt Flooring ROW Group zich ertoe steeds een gepast en toereikend beschermingsniveau te bieden voor uw gegevens, in het bijzonder door ervoor te zorgen dat we ons kunnen beroepen op een adequaatheidsbesluit in overeenstemming met artikel 45 van de AVG, door standaardbepalingen af te sluiten in overeenstemming met artikel 46.2 van de AVG of via andere passende waarborgen.

Indien u vragen hebt of meer informatie wilt over de doorgifte van uw persoonsgegevens buiten de EER, kunt u een gedateerd en ondertekend verzoek richten aan Unilin – Functionaris voor gegevensbescherming, Ooigemstraat 3, 8710 Wielsbeke.

8. Hoe worden uw persoonsgegevens beschermd?

Flooring ROW Group streeft ernaar uw persoonsgegevens zo goed mogelijk te beschermen door middel van administratieve, technische en organisatorische maatregelen. Hiertoe heeft Flooring ROW Group verschillende procedures uitgewerkt die geïmplementeerd worden door onze medewerkers.

Flooring ROW Group heeft zich er bovendien toe verbonden te garanderen dat dienstverleners die persoonsgegevens verwerken in naam van Flooring ROW Group, eveneens voldoende technische en organisatorische maatregelen treffen.

9. Hoelang bewaren we uw persoonsgegevens?

Flooring ROW Group bewaart uw persoonsgegevens zolang als noodzakelijk is om de in dit privacybeleid beschreven doeleinden uit te voeren, tenzij een langere bewaarperiode wettelijk vereist of toegelaten is.

Indien er geen wettelijke bewaarperiode van toepassing is, zal Flooring ROW Group uw gegevens minstens zo lang verwerken als de contractuele relatie met u duurt.

10. Wat zijn uw rechten en hoe kunt u deze uitoefenen?

In overeenstemming met de AVG hebt u een aantal rechten betreffende uw persoonsgegevens. Sommige van deze rechten hebben een heel specifiek toepassingsgebied of zijn onderhevig aan bepaalde voorwaarden of uitzonderingen.

10.1. Recht van inzage

Dit betekent bijvoorbeeld dat u ons kunt vragen of we uw persoonsgegevens al dan niet verwerken en voor welke doeleinden we dat doen. Meer informatie hierover vindt u in artikel 15 van de AVG.

10.2. Recht op rectificatie

U hebt het recht om de rectificatie te verkrijgen van onjuiste persoonsgegevens. Meer informatie hierover vindt u in artikel 16 van de AVG.

10.3. Recht op gegevenswissing

In bepaalde gevallen kunt u ons vragen om uw persoonsgegevens te wissen, bijvoorbeeld wanneer ze niet langer noodzakelijk zijn voor de doeleinden waarvoor wij ze hebben verzameld, wanneer de persoonsgegevens verwerkt worden op basis van uw toestemming en u die toestemming intrekt enz.

In bepaalde uitzonderlijke gevallen is Flooring ROW Group niet verplicht om in te gaan op uw verzoek om uw persoonsgegevens te wissen. Meer informatie hierover vindt u in artikel 17 van de AVG.

10.4. Recht op beperking van de verwerking

U kunt vragen om de verwerking van uw persoonsgegevens te beperken, bijvoorbeeld indien u de juistheid van de persoonsgegevens betwist, indien de verwerking onrechtmatig is enz. Een beperking van de verwerking betekent dat we uw gegevens alleen tijdelijk mogen bewaren, behalve indien u toch instemt met de verwerking van uw gegevens, in de context van juridische procedures of in het openbaar belang. Een beperking kan achteraf worden opgeheven. Meer informatie hierover vindt u in artikel 18 van de AVG.

10.5. Recht op overdraagbaarheid van gegevens

Indien wij uw persoonsgegevens verwerken op basis van uw toestemming of op basis van de uitvoering van een overeenkomst, kunt u ons vragen om uw gegevens over te dragen aan uzelf of aan een andere verwerkingsverantwoordelijke (indien dat technisch mogelijk is). In uitzonderlijke gevallen is Flooring ROW Group niet verplicht om in te gaan op uw verzoek. Meer informatie hierover vindt u in artikel 20 van de AVG.

10.6. Recht van bezwaar

U kunt ons op de hoogte brengen van de specifieke redenen waarom u bezwaar wilt maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens op basis van de gerechtvaardigde belangen van Flooring ROW Group of in de context van het openbaar belang. Indien deze specifieke redenen zwaarder wegen dan onze gerechtvaardigde belangen, dan zullen we de verwerking stopzetten. Flooring ROW Group kan niet ingaan op uw verzoek wanneer we uw persoonsgegevens verwerken in verband met een rechtsvordering. Meer informatie hierover vindt u in artikel 21 van de AVG.

10.7. Recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens voor directmarketingdoeleinden

Indien wij uw persoonsgegevens verwerken voor directmarketingdoeleinden, kunt u ons steeds vragen om de verwerking van uw persoonsgegevens stop te zetten zonder dat u hiervoor een specifieke reden hoeft op te geven. Meer informatie hierover vindt u in artikel 21 van de AVG.

10.8. Recht om niet te worden onderworpen aan profilering

Flooring ROW Group zal uw persoonsgegevens niet verwerken voor profileringsdoeleinden, tenzij u ons hiervoor expliciet uw toestemming hebt gegeven (zie punt 4 en 5 van dit privacybeleid). Daarom kunt u vrij kiezen of u al dan niet gepersonaliseerde informatie en reclame wenst te ontvangen. In deze gevallen zal Flooring ROW Group uw recht respecteren op menselijke tussenkomst of om uw standpunt kenbaar te maken. Meer informatie hierover vindt u in artikel 22 van de AVG.

10.9. Recht om uw toestemming te allen tijde in te trekken

Indien de verwerking van uw gegevens gebaseerd is op uw toestemming, hebt u ook het recht om uw toestemming te allen tijde in te trekken, zonder dat dit de rechtmatigheid beïnvloedt van de verwerking voorafgaand aan de intrekking van uw toestemming.

10.10. De bovengenoemde rechten uitoefenen

De bovengenoemde rechten uitoefenen kan eenvoudig op de volgende manieren, zoals per e-mail, per post, door het contactformulier in te vullen op onze website of door contact op te nemen met de klantenservice van uw favoriete winkel van Flooring ROW Group. Om privacy- en veiligheidsredenen zullen we u mogelijk om een identiteitsbewijs vragen.

10.11. Bevoegde toezichthoudende autoriteit

In overeenstemming met artikel 77 van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) hebt u het recht een klacht in te dienen bij de toezichthoudende autoriteit in de lidstaat waar u gewoonlijk verblijft, waar u uw werkplek hebt of waar de beweerde inbreuk op de AVG is begaan. De Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit is de toezichthoudende autoriteit voor België en kan worden gecontacteerd via contact@apd-gba.be.

11. Wat met links naar andere websites en sociale media?

Op de websites van Flooring ROW Group kunnen verwijzingen staan naar andere websites (bv. via hyperlinks), die aangeboden worden door andere ondernemingen of sociale media. Flooring ROW Group is niet verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens via deze websites. Dit privacybeleid is ook niet van toepassing voor die websites. Flooring ROW Group raadt u aan om het privacybeleid van deze websiteste lezen.

Indien u informatie van de website van Flooring ROW Group deelt via sociale media, dan zullen uw persoonsgegevens zichtbaar zijn voor de bezoekers van die sociale media. Flooring ROW Group is niet verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens via deze sociale media. Dit privacybeleid is ook niet van toepassing voor die sociale media.

12. Hoe wordt u op de hoogte gebracht van wijzigingen aan dit privacybeleid?

Dit privacybeleid is gewijzigd op 22.05.2018.

Wij streven ernaar u een optimale dienstverlening te bieden. Hiertoe kan dit privacybeleid worden gewijzigd. Wij raden u dan ook aan om dit privacybeleid geregeld opnieuw door te nemen op onze websites. Substantiële veranderingen zullen worden aangekondigd via andere communicatiekanalen.

13. Met wie kunt u contact opnemen om uw rechten uit te oefenen?

Indien u verdere vragen of klachten hebt over de verwerking van uw persoonsgegevens, over de websites van Flooring ROW Group of over dit privacybeleid, dan kunt u steeds contact opnemen met ons:

UNILIN - Data Protection Officer
Ooigemstraat 3
8710 Wielsbeke
België

Top