Go to content Go to search
ouder koppel, samen op de zitbank

Je koopt dat maar één keer

We willen dat jij het allemaal hebt! Niet enkel een prachtige Pergo-parketvloer, maar ook eentje die jou door dik en dun bijstaat. Een tijdloze, langdurige en duurzame keuze. We zijn dan ook lichtjes (waarschijnlijk sterk) geobsedeerd door twee woorden: maximaliseren en minimaliseren. Ze zijn in feite met elkaar verbonden, aangezien het ene leidt tot het andere. Door het gebruik van elke boom te maximaliseren, minimaliseren we het afval en de impact op het milieu. Met andere woorden, een makkie. Daarom maken we bijvoorbeeld planken in verschillende maten waaruit jij kunt kiezen. En het zou heel vreemd zijn als we andere dingen dan teruggewonnen hout of hout van duurzaam beheerde bossen zouden gebruiken in onze HDF-kern. Want de parketvloeren van Pergo moeten mooi zijn, aan de binnen- en buitenkant. Voldoen aan het prestigieuze Nordic Swan Ecolabel dat ze allemaal dragen.

Ontdek ons parket

kinderen die aan het knoeien zijn met bloem en eieren op een bruine parketvloer

Opgewassen tegen kinderen en gevaren

Gezien het feit dat de levenscyclus van een product een aanzienlijke invloed heeft op de milieu-impact ervan, hebben wij ervoor gezorgd dat jouw Pergo-parketvloer een leven lang meegaat. Onze unieke, gepatenteerde technologie StayClean en StayClean+ beschermt jouw Pergo-parket effectief tegen vuil en tegen - de vijand van alle houten vloeren - vloeistoffen. Deze schitterende innovatie zorgt ervoor dat regenachtige dagen geen spelbreker zijn. Of staat je bij als de kinderen aan het bakken slaan. Of gewoon als de dingen ... niet lopen zoals gepland. Wat het leven ook brengt, jouw Pergo-parket is er klaar voor. Je hoeft dus een leven lang geen nieuwe houten vloer te kopen. Even geweldig voor jou als voor Moeder Aarde.

icoon levenslange garantie pergo

Levenslange garantie

Alsof de geweldige duurzaamheid van Pergo-parket nog niet genoeg zou zijn – elke vloer wordt bovendien geleverd met een levenslange garantie. Ja, dat is echt ongelofelijk. Wanneer alle voorwaarden zijn vervuld, herstelt of vervangt Pergo het product ook nog na 30 jaar! We willen dat jij er zeker van kunt zijn dat jouw Pergo-vloer je nooit in de steek zal laten, wat het leven ook mag brengen. Terwijl we daarnaast onze ecologische voetafdruk verkleinen, met een vloer waarvan de levenscyclus zich veel verder uitstrekt dan wat gebruikelijk is. Zo zorgen we rechtstreeks voor minder consumptie en afval en wordt de weg naar een duurzamere toekomst geëffend.

Meer informatie over onze garantievoorwaarden.

Een verhaal over hout

een eilandje van bomen en rotsen in een meer

Hou(t) jij daar rekening mee?

(Een woordspeling heeft nog nooit iemand kwaad gedaan) Als we je zeggen dat we het gebruik van elke boom optimaliseren, zou jij daarmee waarschijnlijk rekening houden, toch? Want je wilt immers geen vloerfabrikant die geen rekening houdt met het milieu. Hoe adembenemend mooi de vloer ook is. Daarom maken wij planken van verschillende lengte en breedte, waaruit jij kunt kiezen. Zo kunnen we ons afval minimaliseren en dit laat ons toe om zo goed als de hele boom te gebruiken. Onze obsessie voor het verminderen van afval strekt zich ook uit tot het productieproces zelf. Als een schattenjager die op zoek is naar verborgen juweeltjes, nemen we elke stap onder de loep – om de milieu-impact te minimaliseren en de waarde die we uit ons dierbare hout halen te maximaliseren.

Wist je dat bomen kunnen vechten?

Bomen zijn eigenlijk ontzettend goed in het vechten tegen de klimaatverandering, aangezien ze op briljante wijze CO2 opnemen en biodiversiteit stimuleren. Bomen zijn echt top en moeten als dusdanig worden behandeld, zeker de traaggroeiende exemplaren zoals de eik. Om die reden beperken we ons gebruik van deze soorten en worden ze enkel aangesproken voor de toplaag van onze parketvloeren.

detailbeeld van beige parketvloer met visgraatmotief

Dat goede hout

Voor het vervaardigen van de kern van jouw Pergo-parketvloer gebruiken we hout van snelgroeiende bomen (spar of rubberboom) of HDF-platen (vezelplaten met hoge dichtheid) die gemaakt zijn van teruggewonnen hout. Met andere woorden, enkel goed hout! De door ons gebruikte rubberbomen (hevea) worden initieel door andere industrieën geplant en aangewend voor het aftappen van latex. Na 25 jaar dienst worden ze doorgaans gekapt en verbrand, maar niet als wij ze kunnen bemachtigen. Dan worden ze een belangrijk deel van onze vloer, wat een veel betere lotsbestemming is. Het teruggewonnen houtafval dat wij gebruiken, is bijvoorbeeld afkomstig van zagerijen en onderhoudswerken langs de wegen – en zou anders gewoon worden weggegooid. Hierdoor kunnen we ons gebruik van traaggroeiende bomen beperken en het maximale halen uit onze duurzaamheidsopties.

Ze zeggen dat wij verantwoord handelen

Je moet niet blindelings geloven wat bedrijven over zichzelf zeggen. Je luistert beter naar wat anderen over hen zeggen. Dus, geloof ons niet op ons woord als we zeggen dat het gebruikte hout afkomstig is van verantwoorde bronnen. Maar wel dat wat het PEFC-label zegt en trots op al onze Pergo-parketvloeren prijkt. Dit label staat bekend als een van de topcertificeringen voor ethisch verantwoorde inkoop, wat ontzettend belangrijk is. Als we ons op een duurzame manier bekommeren om de bossen, kunnen we de voordelen van dit waardevolle goed veiligstellen voor de toekomst. Deze certificering garandeert dat ons hout afkomstig is van verantwoord beheerde of gereguleerde bossen, met bescherming van de oerbossen en het stoppen van illegale houtkap, afgeleverd op basis van een grondige risicobeoordeling. Dit betekent dus dat je erop kunt vertrouwen dat ons ingekocht hout geen schade berokkent aan het milieu door bij te dragen aan ontbossing.

Zuivere lucht is heel belangrijk

gezellige slaapkamer met groot raam en bruine parket

We zorgen dat je veilig bent

We brengen een aanzienlijk deel van onze tijd binnenshuis door, de kwaliteit van de binnenlucht is dan ook heel belangrijk. Hoe je ventileert, de schoonmaakproducten die je gebruikt en zelfs de meubels die je hebt, oefenen in zekere zin een invloed uit op het binnenklimaat. Net als de vloeren die je hebt gelegd. Omdat we onze vloeren inhouse maken, weten we precies wat erin zit. Zo hebben we controle over alle slechte stoffen die eruit kunnen komen, zoals VOC's ('Volatile Organic Compounds' of vluchtige organische componenten). Je kunt er dus helemaal op vertrouwen dat jouw geweldige vloer 100% veilig is voor jou en je gezin.

Is er een betere beoordeling dan A?

Nee, die is er niet. Ten minste niet als het gaat over lage VOC-emissies. Vluchtige organische componenten hebben een hoge dampdruk bij kamertemperatuur. Dit betekent dat ze heel gemakkelijk in gas kunnen overgaan en zich in de lucht kunnen verspreiden, zelfs als het niet warm is. Formaldehyde (enge naam, we weten het) is een potentiële VOS in vloeren. De formaldehyde-emissies van ons parket zijn zelfs lager dan de strikte EU-beperkingen. Dit wordt weergegeven door ons A-label, een hoog aangeschreven certificaat voor emissievoorschriften. Dus, ontspan je en haal diep adem, wij geven je rugdekking. En ook longdekking.

Aandacht voor groene energie

Unilin-fabriek in Avelgem

Afval erin, stroom eruit

Het genereren van groene, milieuvriendelijke energie is niet veel moeilijker dan dat. In elk geval niet in theorie. In het echte leven is het een miljoen keer ingewikkelder. We hebben je dan ook iets geweldigs te vertellen, en dat maakt ons helemaal blij. Ongeveer 90% van de energie die nodig is voor de opwarming tijdens de productie van jouw Pergo-parketvloer wordt gegenereerd uit houtrestanten en houtstof. Gerecycleerd afval uit onze productie, en hout dat einde levensduur is. In plaats van het weg te gooien, gebruiken we het om jouw vloer te maken.

'Vermijden' is een mooi woord

De Unilin Group – het moederbedrijf van Pergo – heeft geïnvesteerd in twee biomassacentrales voor het omzetten van houtstof en niet-recycleerbaar houtafval in groene energie. Dit gebruiken we dan om onze productieprocessen te voeden, bij het maken van jouw vloer. We benutten ook energie van windmolens en zonnepanelen. Zo zijn we erin geslaagd om meer dan 200.000 ton CO2-uitstoot te vermijden in 2020.

Zijn we er dan al?

NEE! Nog lang niet, en waarschijnlijk nooit, want er is altijd ruimte om te verbeteren. We leveren voortdurend inspanningen om onze impact te verminderen en ons parket milieubewuster te produceren, en daarbij maken we gebruik van de LCA-methode ('lifecycle assessment’, levenscyclusbeoordeling). Dit helpt ons bij het zoeken naar manieren om elk product bij elke levensfase te verbeteren. De resultaten ervan worden samengevat in een milieuproductverklaring (EPD, ‘environmental product declaration’) die ons begeleidt op onze weg naar meer duurzaamheid.

 • Nordic Ecolabel

  Hoog aangeschreven Scandinavisch ecologisch label voor producten die gedurende hun hele levenscyclus aan de strengste milieunormen voldoen.
  Hoog aangeschreven Scandinavisch ecologisch label voor producten die gedurende hun hele levenscyclus aan de strengste milieunormen voldoen.
 • PEFC

  Wereldwijd vertrouwd handelsmerk voor houten producten afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.
  Wereldwijd vertrouwd handelsmerk voor houten producten afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.
 • A

  Het emissiecertificaat van de hoogste categorie, dat dient als erkenning voor zeer lage emissiewaarden.
  Het emissiecertificaat van de hoogste categorie, dat dient als erkenning voor zeer lage emissiewaarden.
 • M1

  Het bewijs dat onze vloerproducten geen giftige stoffen afgeven en geurloos zijn. M1 is de hoogste categorie in de Finse classificatie en staat voor de laagste emissiewaarde.
  Het bewijs dat onze vloerproducten geen giftige stoffen afgeven en geurloos zijn. M1 is de hoogste categorie in de Finse classificatie en staat voor de laagste emissiewaarde.
 • EPD

  Met onze milieuproductverklaring geven wij blijk van ons engagement om nauwkeurige, betrouwbare en vergelijkbare informatie te verstrekken over de milieuprestaties van onze laminaat- en parketproducten.

  EPD downloaden

  Met onze milieuproductverklaring geven wij blijk van ons engagement om nauwkeurige, betrouwbare en vergelijkbare informatie te verstrekken over de milieuprestaties van onze laminaat- en parketproducten.

  EPD downloaden