Ondervloeren voor laminaatvloeren

Elke projectvloer heeft een goede basis nodig. Een ondervloer zorgt voor meer loopcomfort en functionaliteit. Bouweisen kunnen echter variëren, dus het is noodzakelijk om een ondervloer te selecteren die op de specifieke projectbehoeften aansluit. De vloer kan worden gebruikt om contactgeluid of impactgeluid te minimaliseren. Al onze ondervloeren hebben een geheugenfunctie. Dit betekent dat de vloeren hun oorspronkelijke vorm aannemen nadat de vloer is ingedrukt.

Vind de juiste ondervloer voor uw laminaatvloer!

impact sound insulation

Isolatie van impactgeluid

Impactgeluid is het geluid dat u hoort in de ruimte onder de kamer waarin iemand over de vloer loopt. Alle ondervloeren van Pergo voldoen aan of overtreffen de vereisten voor de isolatie van impactgeluid. Hoe hoger de waarde voor de vermindering van impactgeluid, hoe beter de geluidsisolerende eigenschappen van de ondervloer.

Vochtbestendigheid

Pergo-laminaatvloeren moeten worden beschermd tegen vocht dat vanuit de ondergrond omhoog komt. Door een vochtwerende tussenlaag wordt waterdamp tegengehouden. Dit is nodig wanneer een houten vloer op een mineralen ondergrond, zoals beton, wordt gelegd. Een vochtwerende tussenlaag kan een aparte laag zijn zoals PE-folie of een laag die in de ondervloer is geïntegreerd (combinatieproducten).

Walking noise reduction

Demping van contactgeluid

Contactgeluid is het geluid dat u hoort als iemand in de kamer over de vloer loopt. Hoe hoger de waarde voor de vermindering van contactgeluid, hoe beter de geluidsdempende eigenschappen van de ondervloer.

Installation over underfloor heating

Gebruik van vloerverwarming

Wanneer u een vloer in combinatie met een ondervloer op een ondergrond met vloerverwarming legt, moet de totale warmteweerstand van vloer en ondervloer bij voorkeur niet meer zijn dan 0,15 m2 K/W. Als deze waarde wordt overschreden, kan de vloerverwarming iets minder warm zijn. Hoe lager de warmteweerstand van de ondervloer, hoe geschikter deze is om op vloerverwarming te worden gelegd.

Accessoires

  • Voor betonnen ondervloeren
  • Voor houten ondervloeren
  • Vloerverwarming

Voor betonnen ondervloeren

Voor houten ondervloeren

Vloerverwarming

Pergo quickheat is de slimme en eenvoudige manier om te genieten van vloerverwarming. Geen gedoe met storten van beton, je hebt niet eens een elektricien nodig. Je kunt simpelweg de quickheat-matten met ingebouwde verwarmingskabels uitrollen en aan elkaar vastklikken. Bevestig de thermostaat en de aardlekbeveiliging aan de muur en steek de stekker in het stopcontact. Het is echt zo eenvoudig. Pergo quickheat biedt naast verwarming ook loopcomfort, zodat je geen andere ondervloer nodig hebt. Bovendien kan je door je primaire verwarming aan te vullen met Pergo quickheat de temperatuur meestal met 2 tot 3 graden verlagen ten opzichte van het gebruik van radiatoren. De timer die bij het systeem is inbegrepen kan worden ingesteld voor 5 + 2 dagen.