Wij overtreffen alle milieuvereisten

Zorg voor het milieu heeft altijd een centrale rol gespeeld bij alles wat we doen. Als bewijs van onze toewijding heeft Pergo als eerste vloerenfabrikant het officiële Nordic Ecolabel, de Groene Zwaan, verworven. Via ons moedermaatschappij UNILIN hebben Pergo-vloeren ook als eerste het Europese Ecolabel voor laminaatvloeren ontvangen, samen met andere certificaten en kwaliteitseisen.

energie-efficiënt

Energie-efficiënte
productie

Wij gebruiken hernieuwbare energiebronnen en streven altijd naar energie-efficiëntie, wat leidt tot een aanzienlijke verlaging van ons energieverbruik en een gebruik van groenere energie.

recycleren

Zorgvuldig geselecteerde grondstoffen

Elke dag opnieuw zoeken we nieuwe manieren om doorheen het volledige laminaatproductieproces te recycleren, te beperken en te hernieuwen. 100% van het hout dat wij gebruiken is gerecycleerd hout of nevenproducten van andere industrieën.

regelgevingen

Wij leven alle regelgevingen (en meer) na

Gezien onze duurzaamheidsaanpak beantwoorden wij aan de vereisten van de meeste gekende milieulabels.

Milieulabels

Wij beantwoorden aan de vereisten van alle belangrijke ecolabels. Al onze vloeren werden getest in erkende laboratoria en wij leven de minimale vereisten ruim na.

nordic swan ecolabel

Nordic Swan Ecolabel

Nordic Swan Ecolabel Pergo is de eerste vloerfabrikant die het Nordic Swan Ecolabel in ontvangst mocht nemen.

PEFC logo

PEFC

PEFC gecertificeerd (Program for the Endorsement of Forest Certification schemes). Dit betekent dat al het hout in deze producten afkomstig is van duurzaam beheerde bossen.

EU Ecolabel

EU Ecolabel

Het EU Ecolabel is een label voor milieuvriendelijkheid dat wordt toegekend aan producten en diensten die doorheen hun hele levenscyclus beantwoorden aan hoge ecologische normen: van de ontginning van de grondstoffen tot productie, distributie en afvoer.

a+

Afsett (A+)

Afsett (A+). Afsett is een Frans certificaat voor emissievoorschriften. A+ is de hoogste categorie en staat voor een erg lage uitstoot.

m1

M1

M1 is een Fins label voor emissieclassificatie.

EPD

EPD

EPD (Environmental Product Declaration). Het hoofddoel hiervan is het verstrekken van nauwkeurige, betrouwbare en vergelijkbare informatie over de ecologische prestaties van een product.