Happy senior

De Happy Senior-serviceflats bevinden zich in het hart van 'Humanicity', een innovatief district in het Noord-Franse Lille. Het gebouw maakt deel uit van een woongebied naast een kleuterschool, een instituut voor paramedische opleidingen en een verzorgingstehuis.  De bewoners genieten van een omgeving op mensenmaat, een 'proeftuin' waarin ontmoetingen, connecties en kwaliteitsvol leven voor alle generaties wordt bevorderd. De innovatieve architectuur zorgt voor licht, soberheid en prachtige materialen waarmee een kwalitatief hoogstaande leefomgeving wordt geschapen in het midden van een landelijke omgeving.

  • Plaats: Rijsel
  • Land: Frankrijk
  • Type project: Gezondheidszorg
  • Collectie: Laminaat, Modern Plank Sensation
  • Gekozen Vloeren: Boerderij eiken, plank

De Happy Senior-residentie bestaat uit 126 appartementen voor senioren. Elke serviceflat is voorzien van een grote woonkamer met volledig uitgeruste open keuken, een badkamer met inloopdouche en tot drie slaapkamers. De appartementen zijn heel licht, functioneel en keurig ingericht. Ze zijn aangepast aan de behoeften van ouderen en bevorderen hun onafhankelijkheid (handgrepen, verhoogde toiletten, brede gangen). De bewoners kunnen ervoor kiezen hun accommodatie in te richten met hun persoonlijke meubels of ze kunnen deze kopen. Elke inrichting is uniek, want de bewoners kiezen de kleuren en de belichting die het best aansluiten bij hun wensen.

 

Voor de vloerbekleding in alle appartementen en de fitnessruimte werd gekozen voor het premium laminaat van Pergo, Modern Plank, omwille van de prestaties ervan: een echte waterbestendige, onderhoudsvriendelijke, duurzame en blijvende vloeroplossing. Het Boerderij eiken-ontwerp is een donker eiken ontwerp waarbij perfectie en imperfectie hand in hand gaan: haast niet te onderscheiden van echt hout. Deze laminaatvloer heeft een rustieke oppervlaktextuur die details zoals barsten, knopen en geschraapte effecten accentueert en is voorzien van een zijdematte afwerking en natuurgetrouwe scheuren en knopen. Het authentieke gevoel van houten planken wordt verder versterkt door de voegen langs de vier randen.

Gekozen Vloeren