Vitori Health Centre

Vitori is een multidisciplinaire groepspraktijk voor osteopathie, fietspositionering, conditietraining, personal training, medische consultatie en kinesitherapie. De zaakvoeders Alphonse Vermote en Egwin Ponette richtten 5 jaar geleden Vitori op. Intussen is het uitgegroeid tot een health center waar twaalf specialisten werken: osteopaten, kinesisten, orthopedisten, enzovoort. Het health center is bovendien geliefd bij topsporters en beroepsrenners.

  • Plaats: Zwevegem
  • Land: België
  • Type project: Gezondheidszorg
  • Gekozen Vloeren: Saddle Brown Oak
  • Type vloer: Wood
  • Collectie: Lofoten, Svalbard

Het doel bij het ontwerp was om een aangename huiselijke sfeer te creëren, alles behalve dat van een dokterspraktijk. Een gebouw dat warmte uitstraalt, een aangename locatie om te revalideren en te sporten. Het personeel doet er ook alles aan om het ziekenhuisgevoel weg te werken. De ontvangst is zeer hartelijk. 

 

AUTHENTIEK PARKET

Bij de keuze van het interieur was het de hoofdzaak om gezelligheid te creëren. Alphonse zegt: “Ik zit meer hier dan thuis dus breng ik mijn living naar hier.” Daarbij was de keuze van parket voor de hand liggend. “We waren op zoek naar een uitgesproken duurzaam parket met een kwalitatieve uitstraling die op een duurzame manier is geproduceerd.” De keuze viel op donker parket, Pergo Lofoten Saddle Brown Oak en Prego Svalbard Whitewashed Oak. Het donkere parket past perfect bij de witte muren en geeft een gemoedelijke sfeer weer

Het parket ligt zowel in de wachtruimte als de sportruimte, ook alle kabinetten hebben een parketvloer. Bovendien had de broer van Alphonse het idee om de wanden van het blok in de midden, waar kleedkamers en toiletten zich bevinden, ook helemaal in parket uit te voeren. “Een geslaagde aanvulling die de huiselijke sfeer verder trekt dan enkel de vloeren.” 

  

ONDERHOUDSGEMAK

De parketvloeren zijn behandeld met de StayClean technologie. Dankzij de unieke coating in zowel de voegen, uiteinden als op de oppervlakte van de planken blijft de vloer zijn authentieke look van echt natuurlijk hout behouden door de jaren heen. Het is ook gemakkelijk om te onderhouden aangezien vloeistoffen of vuil  niet kan binnendringen in het hout. Op die manier worden verkleuringen vermeden. 

Dat is een slimme keuze aangezien er dagelijks heel wat mensen over de vloer lopen maar ook sporten met toestellen of zelfs langskomen met hun fiets. Het is dus duidelijk dat de vloer tegen een stoot moet kunnen.

  

MAKKELIJK TE INSTALLEREN

De vloer werd snel gelegd dankzij het Perfectfold-kliksysteem. Het kliksysteem biedt eveneens het voordeel dat planken snel kunnen worden verwijderd om elders opnieuw te gebruiken. Aangezien Vitori een snelgroeiende organisatie is, bestaat de kans om sneller dan verwacht te verhuizen. Daarom is het belangrijk dat dezelfde vloer kan hergebruikt worden op de nieuwe locatie. 

  

SERVICE

En, niet onbelangrijk: “de Pergo-vertegenwoordiger heeft ons uitstekend begeleid bij de keuze van het parket op zowel technisch als esthetisch vlak. Het is een gepassioneerde man die spreekt met kennis van zaken.”