Wij overtreffen alle milieuvereisten

Zorg voor het milieu heeft altijd een centrale rol gespeeld bij alles wat we doen. Als bewijs van onze toewijding heeft Pergo als eerste vloerenfabrikant het officiële Nordic Ecolabel, de Groene Zwaan, verworven. Via ons moedermaatschappij UNILIN hebben Pergo-vloeren ook als eerste het Europese Ecolabel voor laminaatvloeren ontvangen, samen met andere certificaten en kwaliteitseisen.

energie-efficiënt

Vrij van ortho-ftalaten

In combinatie met onze gezondheid staan weekmakers vaak ter discussie. In het bijzonder orthoftalaten zouden mogelijk gevaarlijk zijn voor onze gezondheid. Daarom hebben wij besloten om geen orthoftalaten te gebruiken. Wij gebruiken uitsluitend DOTP, dezelfde soort weekmakers die gebruikt mogen worden voor kunststoffen in speelgoed en voedingsverpakkingen.

recycleren

Extreem lage VOC-uitstoot

VOC's zijn substanties die de kwaliteit van lucht binnenshuis beïnvloeden. De totale VOC-uitstoot van een Pergo vinylvloer ligt 50 keer lager dan de vereisten van de strengste EU-norm hiervoor.

regelgevingen

Het einde van de levensduur van je vloer

Met het makkelijke Perfect Fold V kliksysteem is het mogelijk om de vloer snel te verwijderen en in een andere ruimte te gebruiken.

Milieulabels

a+

Afsett (A+)

Afsett (A+). Afsett is een Frans certificaat voor emissievoorschriften. A+ is de hoogste categorie en staat voor een erg lage uitstoot.

m1

M1

M1 is een Fins label voor emissieclassificatie.