Technische kenmerken van houten vloeren voor commercieel gebruik

Hout is een levend product en wijzigingen in de temperatuur of vochtigheidsgraad doen het uitzetten of krimpen. Alle Pergo houten vloeren voor commercieel gebruik bestaan uit vier lagen. De kernlaag ligt dwars ten opzichte van de dessinlaag en de ruglaag, wat zorgt voor extra stevigheid en een maximale stabiliteit.

VIERLAAGSE OPBOUW VOOR EEN PERFECTE STABILITEIT

  1. Beschermende afwerking. Zeven lagen vernis en twee lagen olie.
  2. Dessinlaag is 3,2 mm dik en kan 2-3 keer geschuurd worden.
  3. Geavanceerde houtkern absorbeert de belasting waaraan de vloer wordt blootgesteld en zorgt voor stabiliteit.
  4. Balancerende ruglaag helpt de planken evenwichtig te houden.

Beschermende afwerkingen

De twee afwerkingsmogelijkheden die Pergo aanbiedt brengen verschillende kwaliteiten van het hout naar boven en zorgen voor een aparte look.

vernis-pictogram

Zeven beschermende vernislagen

Vergeleken met andere geverniste houten vloeren zijn onze vloeren uiterst kras- en slijtagebestendig. Dankzij het vernis is de vloer ook vuilafstotend, makkelijk schoon te maken en bestand tegen zowel water als huishoudchemicaliën. De pictogrammen geven de glansgraad van de vloer aan: een satijnen of matte vloer. De satijnen afwerking geeft de vloer een gepolijste look. De matte afwerking geeft de indruk dat de vloer gemaakt is van onbehandeld hout.

Ontdek al onze geverniste houten vloeren

olie-pictogram

Twee afwerkingslagen met UV-olie

De olie zet de authenticiteit van echt hout in de verf en zorgt voor een extra matte look. Met olie krijg je een oppervlak die elegant ouder wordt. Onze geoliede vloeren zijn beschermd met twee lagen gemodificeerde UV-olie. Met onze speciale olieverzorgingsproducten kun je makkelijk de nieuwe en levendige look van de geoliede vloer .

Ontdek al onze geoliede houten vloeren